Kurum Adı : İsmetpaşa Ortaokulu
WEB Adresi : http://sarikamisismetpasa.meb.k12.tr
Adres : İsmet Paşa İlk ve Ortaokulu Şehitler Mahallesi Sarıkamış / Kars

VİZYON
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ve İlköğretim Programları çerçevesinde eğitim-öğretim standartları üst düzeyde olan saygın ve örnek bir okul olmayı amaçlamaktayız.

MİSYON
Öğrencilerimizin yaratıcı yönünü ve insani niteliklerini geliştirerek ;kendine güvenen,ahlaklı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,milli ve manevi değerlerini özümsemiş,lider yapıda,sorumluluk sahibi vatandaşlar yetiştirmektir.

BAŞARILAR
Ekim 2011 tarihinde, ilçemizdeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen “29 Ekim” konulu şiir yarışmasında, okulumuz 7/A sınıfı öğrencisi Dilan Sarı, “Bir Tutsaktan Cumhuriyete Mektup” başlıklı şiiriyle birinci oldu. Mart 2012 tarihinde, ilçemizdeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen “İstiklal Marşı” konulu şiir yarışmasında, okulumuz 7/A sınıfı öğrencisi Mensure Kılıç,“İnleten Arşı İstiklal Marşı” başlıklı şiiriyle birinci oldu.

Öğretmen Sayısı : 11
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 257
Öğretim Şekli : Tekli öğretim yapılmaktadır. Okulumuzda ilkokul ve ortaokul öğrencileri kendilerine ayrılan sınıflarda eğitim-öğretim görmektedir.
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Dersler sabah saat 08.30´da başlamakta, öğleden sonra saat 15.00´de sona ermektedir.
Derslik Sayısı : 10 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer sistemi ile ısınan okulumuzda, kalorifer yakıtı olarak kömür kullanılmaktadır.

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuzun Kars´a olan uzaklığı 55 km, Sarıkamış şehir merkezine olan uzaklığı ise 1,5 km´dir.
Ulaşım : Karayolu kullanılmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz eski adıyla Yukarı Sarıkamış´ta, yeni adıyla Şehitler Mahallesi´nde yer almaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: